Haluan laihtua. En jaksa olla pulla. No siis vaikka en mikään älyttömän älyttömän lihava olekaan (164cm/58kg) niin olen pullea. Ihan vuoden-kaheden sisään on tullut painoa lisää. Viimetalvesta melkein viisi kiloa, ja mun mielestä se on paljon. Ja kun en mikään... vanha ole niin haluaisin oikeasti laihtua. Alle 50 kiloiseksi. Tai vahintään 53 kiloiseksi. Ällöttää kun tikkulaihat kaverit valittavat olevansa lihavia, vaikka ovat alipainoisia. Eikö ne ymmärrä mitä tekevät toisten itsetunnolle?

Okei siis. Suunnitelma? Ei mulla ole. Käyn kolme kertaa viikossa tallilla, matkan pyöräilen, eli päälle 8 kilometriä yhteen suuntaan. Sen lisäksi pyöräilen joka päivä kouluun n.2 km suuntaansa.. Eli tuota noin.noin 68 kilometriä pyöräilen viikossa. Sen lisäksi tallilla, ratsastan tunnin viikossa. Lauantaisin siivoan karsinan, sekä luultavasti joudun taluttamaan tunnille, eli juoksemaan/kävelemään 60 min. Sitten tietysti kaikki muu liikkuminen tallilla paikasta toiseen.. Koulussakin täytyy vähän liikkua, tosin ei paljoa. Pääsääntöisesti en ole käynyt millään lenkilä noiden lisäksi, kaupungilla jos käyn niin matkan taitan pyörällä, ja matkaahan on 8-10 kilometriä, en ole aivan varma.. Noin kerran kahdessa viikossa tämäkin tapahtuu.. Joskus tosin käytön myös linja-autoa tai vanhempien kyytiä. Harvemmin.

Sitten syömiset. En syö aamupalaa. Koulussa ruokailu on 12:20, ja siellä syön kasvisruoan ja yleensä 2 leipää. Leivästä voisi vahentää yhteen tsibaleeseen. Sitten koulun jälkeen, jos ei ole menoa tallille, en syö mitään, ja kun porukat tulee kotiin, he laittavat ruoan ja sitten syön sen. Juomana koulussa vesi ja kotona yleensä mehu. Loppuillasta monesti syön jotain, jos katson telkkaria, leipää tai muroja. Iltapalan syön jos on nälkä, eli jos iltanaposteluja ei ole tullut syötyä. Keskiviikkona syön koulun jälkeen jotain nuudeleita tms ja sitten tallin jälkeen oikeaa ruokaa. Maanantaisin menen tallille suoraan koulusta ja otan evästä mukaan. Leipää tai mandariinia. Lauantaisin myös leipää eväänä yleensä. Omilla rahoilla en osta karkkia, mutta jos äiti tai isi ostaa, niin kyllä syön ainakin jonkin verran. Olen yrittäny syödä vähemmän niitäkin. Limpparia juon, jos ei ole mehua. Limpparin juonnin jätin jo yhdessä välissä, muttei meillä sen lisäksi ollut muuta juotavaa kuin vettä, niin välillä haluaa juoda jotain muutakin.

Sitten seuraava, mistä voin vähentää syömistä, miten lisään liikuntaa? Karkit ja herkut kokonaan pois. Koulussa ylimääräinen leivänsyönti pois, sekä iltaisin kävelylenkki. Näin yksinkertaista. pitää suunnitella jokin mukava reitti tässä, minkä voi käydä puolessa tunnissa kiertämässä vaikka joka ilta.

Ongelmia terveellisempään, ja rasvattomampaan ruokavalioon tuo tietenkin se että olen allerginen useimmille normaaleille hedelmille, esimerkiksi omenat, pääsrynät, appelsiinit ja mandariinit. Myös vaeimelooni, kiivi, viinirypäleet ja banaani aiheuttaa allergiaa. Myös mansikoita en voi syödä. Kasviksista kaikki kurkut, porkkanat, kaali, tomaatti yms on epäsopivia. Vastapainoksi myös suklaa aiheuttaa kivat oireet, joten yritän välttää sen syöntiä.

Hankalaa! Jos haluan syödä omenaa niin eikun paistamaan ensin. Huoh.

Voi kauhea että tuli tylsä ja pitkä viesti. Kävin tänään jo kaupungilla ostamassa maantiedon ja psykologian kirjat. Nyt ei taida enää puuttua mitään. Nyt pitääki lähteä kouluun.